Holanda acaba d’inaugurar el primer Saló del divorci. Es tracta d’una Fira que promociona el negoci de les separacions d’igual manera que els fabricants de taulells, cotxes o vestits de núvia fan dels seus productes. Així que, juristes, consellers matrimonials, agents immobiliaris, detectius, editors de postals han vist que la “cosa” pot resultar rendible. Internet també contempla el fenomen social de les separacions com un mercat de grans possibilitats. La ciutat d’Utrecht, la mateixa que va acollir el famós Tractat d’Utrecht, pel qual es posava fi (d’aquella manera) a la Guerra de Sucessió a la Corona espanyola, una disputa entre els Borbons i els Àustries, que acabà amb una nova derrota del progrés i els països de llengua catalana, és la seu també d’aquest curiós saló dedicat a una cosa intangible com el divorci en un superfície de mil metres quadrats i 30 casetes. Entre d’altres coses es “venen” missatges per a “celebrar” la fi d’una mala convivència amb frases com “Ens hem separat” amb dos fletxes indicant camins oposats o el més curt i precís “The end”. No obstant això, el The end també és l’inici d’un altre camí. Ni millor (o sí) ni pitjor (o no), sinó diferent. La meua contribució a aquesta Fira seria: “Si les persones tenim dret a equivocar-nos, també hauríem de tindre el dret d’encertar”
El cas relacionat, una miqueta a contrapèl, ho reconec, és que a la ciutat dUtrecht es va firmar un Tractat de pau política que no va ser tal, i ara es festeja una Fira que desdramatitza la institució del matrimoni i segella un tractat de pau (ara sí i en minúscules) entre persones.
Al cap i al fi, cal estar enamorat sempre; per la qual cosa és millor no casar-se mai. De res.
El cas relacionat, una miqueta a contrapèl, ho reconec, és que a la ciutat dUtrecht es va firmar un Tractat de pau política que no va ser tal, i ara es festeja una Fira que desdramatitza la institució del matrimoni i segella un tractat de pau (ara sí i en minúscules) entre persones.
Al cap i al fi, cal estar enamorat sempre; per la qual cosa és millor no casar-se mai. De res.
1 comentari:
Sr. Gallent: Al leer su reflexión sobre el Divorcio o Separación, se me ocurre una reflexión totalmente diferente a la suya y como usted invita a que le sean comentadas sus ideas, hare uso de ese derecho: Para mí al contrario que para Ud. por lo visto,la decisión de dos personas de compartir su vida, no es una cosa casual, esta basada en un enamoramiento en primer lugar, en una ilusión por convivir (compartir lo bueno y lo malo que tiene la vida), ayuda mutua,proyectos importantes como criar hijos deseados etc, todo esto se resume en una palabra el enamoramiento se convierte en AMOR. Las personas que se sienten frustradas cuando la fase de enamoramiento finaliza y no son capaces de sentir AMOR, son las que yo considero personas inmaduras, las que creen que los únicos valores son los de eterna adolescencia o juventud sin llegar casi nunca a la fase adulta (que por otra parte consideran, indeseable y se niegan a admitir). La Separación/ Divorcio entre las personas, tiene que existir, es necesaria pero no considero que sea ni para vanalizar sobre ella ni deseable para ninguna de las partes incluidos los hijos de los que parece que Ud. se olvida. Ellos padecen problemas que surjen de una ruptura de dos personas a las que ellos quieren y que suele canviar su vida, su entorno, tanto a nivel emocional como a nivel económico sin hablar de muchos otros factores. De todas formas solo quiero hacerle llegar mi opinión a Ud. y a todas las personas que lean sus reflexiones. El enamoramiento es precioso, pero es una fase pasajera,si no se avanza en la relación, si no se produce la fase de AMOR y de compromiso entre personas adultas, dificilmente es el soporte, sobre el que se pueda basar una relación duradera, no somos eternamente adolescentes, a pesar de todo esto está claro que en la sociedad en la que hay uniones tambien tiene que haber desuniones, pero no vanalice no es indoloro ni aséptico como Ud. cree.Pilar
Publica un comentari a l'entrada