dilluns, 20 d’agost del 2007

Sobre la por

La por, o les pors, tornen a ser notícia, i sembla que ja és hora que analitzem seriosament aquest tema. La meua amiga Rosa Brines, me l’ha proposat durant l’esmorzar, i jo, amb més gosadia que no saber, m’hi he llençat de cap. Disculpeu l’atreviment. Veiem amb quantes classes de pors ens amenacen en l’actualitat... d’allò que morirem en un termini més o menys breu. Esperem que alguns casos siga breu –perquè s’ho mereixen- i en d’altres, el meu, amics, familiars –bé, igual ací calia fer-ne una excepció-... ei... es broma això, i persones estimades... siga el més llarg possible.
Anem a pams, quins són els perills mortals que ens assetgen?...els accidents de trànsit, les malalties, especialment el càncer, un desastre natural (terratrèmol, huracà, tifó o un raig assassí), el terrorisme, el terrorisme-terrorisme i el d’estat; si ets dona i tens un exmarit o exnòvio també ho tens fotut i ben perillós, l’alcoholisme, el tabaquisme i la drogadicció en general; la sobredosi de “fast food” o fast TV o fast periodisme, les depressions, la mort traumàtica a mans –o amb l’arma que utilitze- d’un “psichokiller”... i per si faltava poc, ara tenim quasi la condemna bíblica del canvi climàtic, és a dir la mort pel calentament global... del planeta. Les opcions són dos: o et quedes torrat com un pollastre o congelat com un “Palito Pescanova”. Desolador. No ens podríem deixar triar, almenys, fregir el palito Pescanova i congelar el pollastre, per si en el més enllà ens entra la gana, i no tenim res que tirar-nos a la boca?.
En definitiva, que vivim sota la tirania de la por... i que podem fer per a derrotar-la?... La solució també me l’ha donada la Rosa Brines: un “xupito d’orujo” i un “polvo” cada día". Bé, en realitat, el 50 per cent de la solució és d’ella i l’altre 50, d’un servidor. De re. Així que salut, per molts anys...mentre ens deixen.