dimecres, 27 de febrer del 2008

Un debat de psiquiatra



D’entre totes les visions que s’han fet del debat Zapatero-Rajoy del dilluns passat –polítiques, d’imatge, de “gestualitat ...etc....-, hi ha una que m’ha resultat ben cridanera, i això que n’he llegit de ben curioses, sobretot en l’espai dels diaris digitals, on, en comptades excepcions, domina la dreta, per no dir l’extrema dreta. En el Confidencialdigital.com es fa una anàlisi de Zapatero a través de la mirada d’un psiquiatra. I aquestes son algunes de les reflexions del “terapeuta mental”:

-“El presidente no tenia relajada su espalda y manifestaba una tensión brutal”
-“La mirada era tan fija que daba estupor y miedo”
-“Posición del cuello en señal de crispación permanente”
-“Cejas que le dan apariencia de iluminado. Se muestran más hacia arriba cuanto más acusa el golpe del adversario”
-“Frente y nariz que manifiestan el deseo de permanecer en poder”
-“Posibles problemas de columna vertebral en presente o futuro”
-“Entrecejo de tendencia a mentir, frente de tenacidad y afán por llegar donde nunca pensaba llegar”
-“Lucha con tratamiento por combatir la calvicie”
-“Mente compleja y de maquinador”.

Sense ànim de ser exhaustiu, només he transcrit algunes de les conclusions del psiquiatra, que deu preferir quedar en l’anonimat, perquè en cap lloc de l’article de l’esmentat diari digital, es diu el seu nom. Dic jo que no seria l’Aquilino Polaino, aquell que recomanava als homosexuals que “pol ahi no”, que es “pecao y enfermedad”. Llevat del detall, probablement sense cap importància, que no ha vist cap aspecte positiu en la intervenció de Zapatero, jo crec que aquest professional de la salut mental, s’ha quedat curt... de vista, perquè no va observar altres característiques diabòliques del president, que als 13 milions d’espectadors no van passar desapercebudes:

-“Era ben evident, que darrere de la cadira de Zapatero es podia, sinó veure clarament, si intuir... el “rabo” o cua de Belcebub.
-En certs moments del debat, per la comissura dels llavis de ZP, s’escapava una bromera de ràbia davant les sensates paraules del candidat Rajoy.
-Lluita per combatre la calvície i el rictus immòbil del llavi superior per un tractament intensiu de “botox”.
-Moviment agressiu de les mans, l’efecte que es diu de “caixa”, i que, sens dubte, es on pretén tancar Rajoy.
-Orelles i celles alineades en conjunció amb el planeta Mart, que com tot el món sap està poblat per “bojos de celles circumflexes”.
-Posició de les banyes de la front en actitud d’envestir com un bou.
-Incapaç de mantenir la compostura, furgant-se el nas, i amagant l’extracció en el cul del seient.
-Intents desesperats de pegar-li, per baix de la taula i amb covardia, colps de peu a Rajoy.
-Possibles problemes de passat, present i futur –i per a tota vida- de cul d’en Jaumet (en espanyol culo de mal asiento), per la conveniència de voler ocupar per sempre la poltrona de la Moncloa.

Déu meu, estem governats pel dimoni!. ZP significa “Zoolatra peligroso”, admirador de dioses paganos”... estem perduts. L’Apocalipsi està a punt d’arribar. Supermariano... sálvanos!.